Tarieven

Omdat ieder bedrijf anders is, ga ik graag eerst vrijblijvend met je in gesprek om te wensen in kaart te brengen en je een passende offerte aan te kunnen bieden. 
Als richtlijn hanteer ik de volgende tarieven (exclusief BTW):

  • Bedrijfsreportage v.a. € 175.00

  • Zakelijk portret op locatie v.a. € 75.00

  • Verwerking van de foto's tot een video met bedrijfslogo, tekst en muziek v.a. € 130.00

Al het beeldmateriaal wordt digitaal en in hoge resolutie aangeleverd voor commercieel gebruik voor je bedrijf. 
De algemene voorwaarden van Dupho zijn hierop van toepassing.

Op Schouwen-Duiveland reken ik geen reiskosten, daarbuiten € 0.30 per gereden kilometer.

Van verhaal naar beeld naar emotie

Fotograferen begint voor mij met het luisteren naar de wensen van de klant en, bij een persoonlijke ontmoeting, het observeren van o.a. de beschikbare omgeving en de uitstraling van mensen (of paarden). Soms is het concept nog in een beginfase en dan probeer ik ook aan te voelen welke kant de klant op wil en daar vragen over te stellen om samen tot de beste oplossing te komen.

Hierna volgt een stuk onderzoek en planning. Bijvoorbeeld naar een geschikte locatie en het gunstigste tijdstip. Of naar geschikte modellen die precies in het concept passen. Of naar de tijdslijn van een evenement, zodat ik op het juiste moment op de juiste plaats kan zijn.

Het fotograferen zelf is altijd een samenspel tussen reageren en creëren. Reageren op bijvoorbeeld de gebeurtenissen, de gezichtsuitdrukking van het model of de wensen van de klant. Creëren door aan te sturen of juist door zelf een bepaalde positie te kiezen.
Dit alles het liefst in een ontspannen en vriendelijke sfeer, want veel mensen gaan eigenlijk liever niet op de foto.

Dit hele proces zorgt ervoor dat jouw foto's uniek zijn, bij je passen en waar je trots op bent.

 

Achtergrond

Geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, liep ik als kind al met een oude camera van mijn vader foto's van paarden te maken. In eerste instantie ontbraken hun hoofden nog wel eens, maar wat was ik trots als ik de foto's op ging halen en er zat een goede bij!

Toen ik, als 15 jarige, mijn eigen camera wilde, mocht ik 6 weken lang hotelkamers schoon gaan maken, wat resulteerde in een echte Minolta Dynax 7000i, waar ik heel lang veel plezier van heb gehad. 

Op mijn 18de kreeg ik de kans om in Engeland met de renpaarden te gaan werken. Ik heb jarenlang enorm genoten en veel geleerd van het rijden en verzorgen van veel verschillende paarden, waaronder een (toekomstig) Grand National winnaar (Rough Quest) en op de toemalige kampioensstal van Engeland (David Nicholson, 1994/96).

Na het behalen van mijn BSc (Hons) Equine Science heb ik ook een aantal jaar lesgegeven, zowel bij Helicon (paardenhouderij) als de British Racing School.

Al die tijd bleef het fotograferen een hobby en toen ik overstapte naar digitaal, ben ik er een opleiding voor gaan volgen bij de University for the Creative Arts. Voor mijn toenmalige werkgever, Darley Rehoming, maakte ik regelmatig foto's voor de website.

Sinds 2013 ben ik professioneel fotograaf, met Schouwen-Duiveland als uitvalsbasis.

De rode draad in dit verhaal? Het "belichten" van positiviteit en toewijding, bij zowel mens als dier.
 

Ervaring en lidmaatschappen:

  • Certificate in Higher Education van de University for the Creative Arts

  • Brons Master bij het Master Photographers Network

  • Aangesloten bij Dupho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen

  • Winnaar "Best Portfolio" bij het Master Photographers Network

  • Merit award en derde plaats bij de Shutterfest 2017 fotowedstrijd in de USA in de categorie Animals

 

KvK nummer: 56945957

 

 
Logo's klanten.jpg