Tarieven

Omdat ieder bedrijf anders is, ga ik graag eerst vrijblijvend met je in gesprek om te wensen in kaart te brengen en je een passende offerte aan te kunnen bieden. 
Als richtlijn hanteer ik de volgende tarieven (exclusief BTW):

 • Bedrijfsreportage v.a. € 195.00

 • Zakelijk portret op locatie v.a. € 75.00

Al het beeldmateriaal wordt digitaal en in hoge resolutie aangeleverd voor commercieel gebruik voor je bedrijf. 
De algemene voorwaarden van Dupho zijn hierop van toepassing.

Op Schouwen-Duiveland reken ik geen reiskosten, daarbuiten € 0.30 per gereden kilometer.

Van verhaal naar beeld naar emotie

Fotograferen begint voor mij met het luisteren naar je verhaal en wensen.

Hierna volgt een stuk onderzoek, planning en overleg. Bijvoorbeeld over de beste locatie of het gunstigste tijdstip. Of naar geschikte modellen die bij je verhaal passen. Of omtrent de tijdslijn van een evenement, zodat ik op het juiste moment op de juiste plaats kan zijn.

Het fotograferen zelf is altijd een samenspel tussen reageren en creëren. Reageren op bijvoorbeeld de gebeurtenissen, de gezichtsuitdrukkingen van mensen die op de foto gaan of jouw wensen en ideeën. Creëren doe ik door mensen aan of bij te sturen of juist door zelf een bepaalde positie te kiezen.
Dit alles het liefst in een ontspannen en positieve sfeer, met als doel om foto’s te maken die uniek zijn, bij je passen en waar je trots op bent.

Achtergrond

Geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, liep ik als kind al met een oude camera van mijn vader foto's van paarden te maken. In eerste instantie ontbraken hun hoofden nog wel eens, maar wat was ik trots als ik een week later de foto's op ging halen bij de tabakswinkel op het dorp en er zat een goede bij!

Toen ik, als 15 jarige, mijn eigen camera wilde, mocht ik 6 weken lang hotelkamers schoon gaan maken, wat resulteerde in een echte Minolta Dynax 7000i, waar ik heel lang veel plezier van heb gehad. Behalve paarden, moesten ook mijn klasgenoten en later collega’s op de foto.

Op mijn 18de kreeg ik de kans om in Engeland met de renpaarden te gaan werken. Ik heb jarenlang enorm genoten en veel geleerd van het rijden en verzorgen van veel verschillende paarden, waaronder een (toekomstig) Grand National winnaar (Rough Quest) en op de toenmalige kampioensstal van Engeland (David Nicholson, 1994-96).

Na het behalen van mijn BSc (Hons) Equine Science heb ik acht jaar les gegeven in het beroepsonderwijs, zowel bij Helicon (paardenhouderij) in Oss en Nijmegen als de British Racing School in Newmarket.

Al die tijd bleef het fotograferen een hobby en toen ik overstapte naar digitaal, ben ik er een opleiding voor gaan volgen bij de University for the Creative Arts.

Sinds 2013 ben ik professioneel fotograaf, met Schouwen-Duiveland als uitvalsbasis.

De rode draad in dit verhaal? Het "belichten" van positiviteit en toewijding, bij zowel mens als dier.
 

Ervaring en lidmaatschappen:

 • Licentiate van het British Institute of Professional Photography in de category Portraiture

 • Certificate in Higher Education van de University for the Creative Arts

 • Brons Master bij het Master Photographers Network

 • Aangesloten bij Dupho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen

 • Aangesloten bij de NVJ/NVF, de Nederlandse Vereniging van (Foto)journalisten

 • Winnaar "Best Portfolio" 2014 bij het Master Photographers Network

 • Merit award en derde plaats bij de Shutterfest 2017 fotowedstrijd in de USA in de categorie Animals

 

KvK nummer: 56945957

 

 
BIPP qualified logo LBIPP White.jpg
DuPho-logo-met-tagline-zwart.png
 
Ook wel eens te vinden een speciaal aangelegde en bijna uitgebloeide akkerrand voor (vreemde) vogels in Zeeuws-Vlaanderen  (zie home pagina) . ©Frank Kuijpers/Facebook

Ook wel eens te vinden een speciaal aangelegde en bijna uitgebloeide akkerrand voor (vreemde) vogels in Zeeuws-Vlaanderen (zie home pagina). ©Frank Kuijpers/Facebook

Logo's klanten.jpg